- Reipasta mieltä
- ketutuksen kestoa
- Naudan ulkofile n. 1 kg (muista nostaa huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta)
- SUOLAkurkku 2-3 kpl
- Meksikolaista vuoristohunajaa (sattui olemaan kaapissa, muukin käy)
- Valkosipuli maun mukaan, ohjeellinen pari kynttä
- SIPULI
- Aurajuusto maun mukaan
- Smetana 1-2 prk
- Fondi
- pari dl vettä
- hiukan vehnäjauhoja
- Cayanne- ja mustapippuri ja suola
Ruuan onnistumisen kannalta on tärkeää, että ulkona on vähintään -25c pakkasta. Aloitetaan lähtemällä kettuuntuneena lenkille ulos, mieluiten järven jäälle. Näin mieli rauhoittuu ja voi keskittyä ihailemaan kauniita maisemia ja suunnitella tulevaa ateriaa. Tärkeää on myös kuvitella, että toivottu määränpää on seuraavan niemen takana, näin 0,5 tunnin lenkki muuttuu kätevästi vajaaksi pariksi tunniksi jolloin poskipäät on jäässä ja muuten todella hiki.
Kun alkuvalmistelut on tehty ja märät toppavaatteet saatu pois päältä sekä lokoisampaa ylle, niin on hyvä hetki aloittaa varsinaisen aterian tekeminen.
- Pilko sipulit kuutioiksi (mitä ihmettä, kaapissa ei ole sipulia ja se on ainut asia jota ilmoitin, että puuttuu kauppavastaavan ollessa ostoksilla. Noh, märät toppavaatteet päälle ja fillarilla lähikaupalle sipulia hakemaan. Näin keuhkokuumekin on saatu hyvälle alulle).
- Tee edellinen vaihe loppuun, silppua valkosipuli (älä siis käytä puristinta).
- pilko suolakurkku
- Paloittele liha
- sulata voi pannulla ja kuullota sipuleita hetki ja lisää suolakurkut. Lisää cayanne- ja mustapippuria, jatka hetki kuullottamista, lisää hunaja (muutama ruokalusikallinen), kuullota hetki ja lisää ainekset odottamaan pataan.
- Ruskista lihat (käytä samaa pannua kuin edellä) ja mausta ne kevyesti mustapippurilla ja suolalla ja kaada ne liemineen pataan.
- ripottele pataan hiukan vehnäjauhoa, lisää vesi ja fondi
- laita pata 150 asteiseen uuniin tunniksi (1 ½ jos käytät paistia)
- lisää pataan aurajuusto ja smetana, anna olla uunissa vielä hetki
- ota pata pois uunista ja viimeistele suolakurkulla ja smetanalla. Tarjo riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti