Vatkutetaan:
- 100 gr voita
- 1 dl sokuria
- 1 kpl muna
Sekoitetaan keskenään:
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl murusia (sisälsi vähän korppujauhoja ja loput mortteloituja pipareita)
- 0,5 dl mantelirouhetta (hiukan normaalia hienommaksi morttelissa nämäkin)
- vajaa teelusikka leivinjauhetta
Edelliset kaksi ryhmää sotketaan toisiinsa, lisätään puolisen desiä nestettä (kermaa, maitoa) ja mausteeksi ruokalusikallinen mantelilikööriä. Jäykähkö taikina taiteillaan paperivuokiin ja uunitetaan 175 asteessa noin 20 minuuttia. Koristellaan luovasti tai perinteisesti vadelmahillo-tomusokeritahnalinjalla.
Anoppi toi kylään tullessaan omat tortut mukanaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti