maanantai 15. helmikuuta 2010

Minulla on unelma eli Semiruislaskiaissämpylät


Ja myös suunnitelma. Minä aion oppia tekemään leipää. Enkä mitä tahansa leipää vaan niin hyvää leipää kuin leipä voi olla. Aion leipoa sitä leivinuunissa. Olen alkanut toimia sekä päättäväisesti että määrätietoisesti tämän unelman saavuttamiseksi. Siksi tuossa yläpuolella kuvassa nököttää korillinen laskiaspullan näköisiä palleroita ilman täytteitä.

Ne ovat sämpylöitä. Paitsi että ne näyttävät laskiaispullilta, niillä on myös muutama muu erikoinen piirre verrattuna aiempiin leipomuksiini. Ne ovat kohonneita. Ne ovat ei-palaneita. Ja lisäksi ja ennen kaikkea ne ovat syömäkelpoisia.

En aio itse keksiä täydellisen leivän reseptiä, aion tuottaa sellaisen soveltamalla. Myös nämä semiruislaskiaissämpylät pohjautuvat kotikokki.netin reseptiin.

Homma menee suurinpiirtein näin:
  1. 50 grammaa hiivaa puoleen litraan käden lämpöistä maitoa
  2. Mukaan vähän siirappia ja 2 tl suolaa
  3. Joukkoon puolenkymmentä raastettua valkosipulinkynttä - laita enemmän kuin luulet tarvitsevasi (ja vähän päälle)
  4. Substanssi yleiskoneeseen, kone käyntiin ja pikku hiljaa 6 dl ruisjauhoja sekä 6 dl hiivaleipäjauhoja sekaan
  5. Koneen työstäessä, paistinpannu kuumentumaan ja pohjantäysi auringonkukan siemeniä paahdetuiksi
  6. Paahdos ja puoli desiä oliiviöljyä koneeseen
  7. Anna kohota puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinuunin penkillä pyyhkeellä peitettynä
  8. Muotoile tangoksi, leikkaa palasiksi ja hiero palleroiksi leivinpaperille
  9. Anna kohota ainakin 10 minuuttia pyyhkeen alla
  10. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä (on laskiaisaika)
  11. Paista kypsiksi, minulla oli 240 asteinen uuni ja 9 minuuttia riitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti