torstai 4. maaliskuuta 2010

Iltapalamuffinssit

Usein iskee iltasella mieliteko pikkusuolaiseen. Sutjakkaasti valmistuvat suolaiset muffinssit ovat vakioratkaisu siihen tilanteeseen, kun iltapalan pitäisi valmistua nopeasti ja ilman suurta säätöä, olla mielellään lämmintä, maukasta ja vähän täyttävääkin sekä koostua niistä aineksista, mitä sattuukin juuri nyt jääkaapista löytymään.


Ainekset ja valmistus:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (tulee kivasti möyheitä muffeja)
  • 1 tl suolaa
  • paprikajauhetta, chiliä, pippuria, yrttejä tms mausteita reilusti oman maun mukaan
  • 1 muna
  • 1,5 dl jotain kosteaa - minä laitoin ison lorauksen kermaa ja partaäijäjogurttia, esim. maito käy myös
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl sattumia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan kostukkeet ja sattumat. Sattumiin sopii ujuttaa ainakin pieneksi pilkottua tai raastettua maukasta juustoa, valkosipulia, metvurstia tai käristettyä pekonia, tuoretta basilikaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, fetaa ja chiliä. Ei välttämättä kaikkia kerralla.

Nostele taikina kahdella lusikalla muffinssi- tai leivosvuokiin. Tästä määrästä tuli 8 kpl. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kylmemmässä vähän kauemmin, varo pohjien kärähtämistä (...mitenkähän ne aina vaikka sen kuinka muistaa...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti