Toisinaan tekee mieli Setä Benin teollista hapanimeläsoosia. Meillä ei kuitenkaan koskaan ole sitä, koska ateriakastikkeita ei luokitella aina-kaapista-löytyviin peruselintarvikkeisiin, eikä mieliteko iske koskaan kaupassa.
Metsästän siis varsin hiljaiseen tahtiin ("toisinaan" -frekvenssillä) vastaavaa makua tuotettuna sillä, mitä kaapista löytyy, ja mahdollisesti vielä ilman tomaatteja ja ananaksia. Ongelmallista on, että vielä ei täysin nappiin ole sattunut, ja edellisten yritysten parannusehdotukset unohtuvat väistämättä ennen seuraavaa vastavaa mielitekoa.
Vaan eipä enää, kun kirjaan ne blogiin!
Hapanimeläkastike, otto x (täältä peräisin)
- 3 dl vettä
- 2 rkl kasvis- tai kanafondia (meillä brutaalisti kanaliemikuutio)
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1-2 rkl viinietikkaa (noin neljännesdesi, tällä kertaa valkoista balsamicoa)
- 2 rkl maissijauhoja
Alkuperäisen ohjeen mukaan kastikkeen ainekset sotketaan ensin keskenään, minä lätkin suoraan pannulle kasvisten sekaan. Broilerifileen lisäksi mukana oli kaalia, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä.
Hyvää oli, mutta ei samanmakuista. Löytyyköhän se puuttuva maku sittenkin tomaatti-ananas-akselilta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti