Ohje talteen, kun olivat niin helppoja paistaa. Ja maistuivat vähemmän sahanpuruisilta kuin aiemmat vastaavat tekeleet.
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/linssipihvit/
250 g (3 dl) punaisia linssejä (GoGreen) - minulla oli vain 1,5 desiä
vettä, enemmän kuin linssejä
1 (120 g) sipuli
2 valkosipulin kynttä (= noin 4)
1 punainen chilipalko
1-2 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa tai sokeria
(optio - tomaattia pieninä kuutioina)
2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena) - laitoin 3 reilua kun mössö vaikutti kahden jälkeen edelleen epäilyttävän löysältä
1 kananmuna
Paistamiseen öljyä (tai teflon)
VALMISTUS (30 - 60 min)
1. Keitä huuhdotut linssit vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit siivilässä ja jäähdytä.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Poista siemenet chilistä ja hienonna se.
3. Kuumenna rasva pannulla. Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, curry ja juustokumina rasvassa. Lisää linssit. Mausta suolalla ja hunajalla.
(OPTIO - lisää tomaattikuutiot, anna muhia / kiehua hiljalleen nestettä vähemmäksi)
Ota pois liedeltä ja sekoita maissitärkkelysjauhot ja muna linssiseoksen joukkoon.
4. Kuumenna öljyä esimerkiksi lettupannulla ja nosta linssiseosta pannulle ja painele tasaisiksi pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa lisäksi kermaviili- tai jogurttikastiketta ja salaattia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti