Ainekset:
- Silakkaa
- Etikkaa
- Sokeria
- Mausteita (sipuleita, pippureita, tillejä, suoloja)
Päivä 1
Saalista silakkafileitä kalahyllystä. Poista silakoista nahka - sujuu helposti kun nyppää leveästä päästä alkaen molemmat lihapuoliskot erikseen irti. Huuhtaise nahattomat fileenpuolikkaat ja laita kannelliseen kippoon. Lorauta sekaan 1/3 halpaa etikkaa ja 2/3 kylmää vettä niin, että kalat peittyvät. Sekaan voi ropsauttaa myös vähän merisuolaa, niin on kaloilla kotoisampi olo. Huljuttele, nakkaa jääkaappiin ja palaa asiaan huomenna.
Päivä 2
Kaiva kippo jääkaapista ja ihastele kauniin kemiallisesti valkaistuneita kalasia.
Kaada liotusliemi pois ja huljauta kaloja kylmällä vedellä. Silppua kalojen sekaan mausteet - tällä kertaa käytin punasipulia ohuina renkaina sekä reilusti mauste- ja rosepippuria karkeasti rouhittuna. Tillikin passaisi oikein hyvin. Lisää kippoon mausteliemeksi noin 1/5 sokeria, saman verran etikkaa (nyt saa olla parempaakin, ei toki tarvitse) ja loput vettä. Kansi kiinni ja kippo takaisin jääkappiin.
Päivä 3
Palaa jälleen kala-astian äärelle. Laita tarjolle tai lapa ruisleivän päälle. Toista tulevina päivinä kunnes kippo on tyhjä tai kaloihin kyllästytty.
Tää saattas tehdä meilläkin kauppansa, ei mun mutta Marjaanan osalta. Katsotaan...
VastaaPoista